NORSK FORENING FOR  
UAVHENGIGE KUNSTNERE

Gicleetrykk

 

 

Giclée Fine Art er navnet som International Association of Fine Art Digital Printmakers, IAFADP, har blitt enige om å bruke om digitalt utskrevne bilder. Gicléetrykk på Norsk. Teknikken tar i bruk det nyeste av det nye innen digitalt trykk. Et giclée er en individuelt produsert, høyoppløst reproduksjon av originale verk gjort på en spesiell type storformat skrivere. Bildene skrives ut på syrefritt papir med pigmentbaserte farger som er garantert lysbestandig og en holdbarhet på minst 75 år innendørs.

 

Stig-Ove Sivertsens gicléetrykk blir produsert fra en digital fil basert på et originalt kunstverk. Maleriet eller det kunstneriske verket blir avfotografert og digitalt behandlet og ofte håndkolorert i etterkant. 

I noen tilfeller kan det grafiske trykket (gicleeen) være ren digital kunst (datagrafikk) hvor kunstverket kun eksisterer som en datafil. 

Alle giclée-trykk leveres med et ektehetssertifikat som har opplysninger om både det orginale kunstverket og trykket. Det understrekes også at alle kopier, datafiler, filmer eller trykkplater blir makulert etter at kunstneren har godkjent kvaliteten og at opplaget er bestemt.

 

 

Fargene er klare, sterke og holder lenge (75 år innendørs). Fargespekteret for giclée er meget stort fordi det blir produsert som sammenhengende farge, og ikke som rasterpunkter på hverandre. Giclée produseres med minimum 8 farger som blir overført papiret samtidig som det blir blandet. Det blir benyttet flere valører av fargene. Dette gjør at skygger og nyanser kommer klarere frem, selv i de minste detaljer.

 

 

Kunstneren godkjenner kvaliteten på trykkene, og signerer under trykket det årstallet godkjenningen har funnet sted.

 

 

kunst akvarell akvareller watercolor watercolour maleri galleri utstilling mosjøen helgeland nordland
web: info helgeland